13 października 2015

Jedzenie czy trucizna? - oto jest pytanie!


Ludzie na całej kuli ziemskiej coraz częściej zadają sobie pytanie, w jaki sposób dodatki do żywności wpływają na zdrowie i czego należy bezwzględnie unikać. Z pomocą może nam przyjść lektura książki pt. Jedzenie czy trucizna? Nieświadomość zabija

Opis:

Jak smakują australijskie trociny? Co robi kiełbasa pod prysznicem i skąd bierze się w niej cukier? Jak z osadu i szlamu powstaje gulasz? W jaki sposób kryl może zostać przemieniony we frankfurterki? Poznasz szokujące odpowiedzi na te i wiele innych pytań. Teraz i Ty zrozumiesz, że jedzenie oszukuje nasze zmysły nie próbując nawet nas odżywiać. 
Jak zapewne słyszeliście coraz częściej pojawiają się negatywne opinie na temat tzw. żywności dietetycznej, czyli np. napojów lub słodyczy z zerową zawartością cukru. Jak się okazuje zamiast cukru kryją w sobie bardzo niebezpieczne dla zdrowia substancje.
Lektura tej książki to duża dawka konkretnej wiedzy na temat dodatków do żywności i konserwantów. To także wstrząsająca prawda o wielkich koncernach spożywczych, które czasem za nic mają zdrowie ludzki, a ich najważniejszym celem jest wzrost sprzedaży. Brutalna prawda o współczesnych potentatach branży żywnościowej.
Osobom zainteresowanym tematyką zdrowego żywienia polecam odwiedzenie strony wydawnictwa Vital

5 komentarzy:

  1. Niestety w dzisiejszym czasie jest tak,że lepiej nic nie jeść bo wszystko trujące.
    Jestem po żywieniowce i czasem świruje na punkcie zdrowszego jedzenia :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Niestety, coraz więcej dodatków i konserwantów w żywności :(

    OdpowiedzUsuń
  3. Nie czytałam, ale bardzo mnie zaciekawiłaś tą książką, z chęcią bym przygarnęła ją :)

    OdpowiedzUsuń